Endurance Racing

Over endurance racen

Met wereldberoemde races als de 24 uur Le mans en 24 uur van Daytona is endurance in de afgelopen eeuw een begrip geworden binnen de autosport. Lange races van bijvoorbeeld 6, 8, 12 of 24 uur waarbij in equipes gestreden wordt om de overwinning. Hierbij is niet alleen de performance en betrouwbaarheid van de auto belangrijk, ook worden het uithoudingsvermogen van de rijder en de snelheid van de monteurs flink op de proef gesteld. Bekende klassen binnen het endurance racen zijn bijvoorbeeld de FIA WEC, de Creventic 24H Series en het IMSA SportsCar Championship.

Endurance races zijn vaak grote publieksevenementen en vinden over de hele wereld plaats. Ze worden in veel gevallen samen gehouden met sprintkampioenschappen zoals de Porsche Carrera Cups. Binnen Team GP Elite hangt een familiaire sfeer en topsport mentaliteit die bijdragen aan de prestaties van het team. Zo werd begin 2022 de overwinning behaald in de 24H Dubai 992 Pro klasse, tijdens onze allereerste 24 uurs race. Eind 2022 werd de overstap gemaakt naar de GT3 klasse in de Porsche 911 GT3 R. Begin 2024 domineerde het team in de 12H Mugello in de Porsche 992 GT3 R. En dat smaakt naar meer!

Endurance met GP Elite

  • Racen tijdens internationale publieksevenementen
  • Langeafstandsracen in verschillende klassen
  • Volledig ontzorgd
  • Voor rijders met een topsportmentaliteit
  • GP Elite runt winnende Cup-auto's
  • Competitief startveld

Samenspel

Gedurende endurance races worden de rijders van Team GP Elite bijgestaan door ervaren engineers, data- en video analisten en rijderscoaches. Data en onboards worden geanalyseerd om de juiste set-ups te vinden. Ondertussen helpen de rijderscoaches de rijders om elke meter asfalt te optimaliseren. Een mooi samenspel om de hoogst haalbare resultaten te behalen.

Het team van monteurs zorgt ervoor dat de auto optimaal functioneert onder alle omstandigheden. Zo worden er verschillende onderdelen getest om te zorgen dat de auto optimaal is geprepareerd voor iedere endurance race. Tussen de sessies door krijgt een rijder coaching aan de hand van data. Door de familiaire sfeer en topsportmentaliteit binnen het team wordt een ideale omgeving gecreëerd waarin elke rijder zich zorgeloos kan verder ontwikkelen.

Deelnemen in deze klasse, of wilt u eerst meer informatie?

Neem contact op en vraag gerust naar de mogelijkheden.