Team GP Elite, Porsche Mobil 1 Supercup 2023

Porsche Mobil 1 Supercup

Over de raceklasse

Met Larry ten Voorde als algemeen kampioen en Max van Splunteren als rookie kampioen hebben we in 2020 na een enerverend debuutseizoen twee belangrijke bekers mee naar huis genomen! In 2021 hebben wij dit succes kunnen voortzetten met opnieuw een kampioenschap voor Larry ten Voorde en het teamkampioenschap voor Team GP Elite. Sinds 2020 neemt Team GP Elite met 5 auto’s deel aan het volledige seizoen Porsche Mobil 1 Supercup. Dit is een interessante raceklasse voor alle betrokkenen. De kalender overlapt die van de Europese Formule 1 races en de wedstrijden worden live uitgezonden op televisie, met een voorprogramma op Ziggo Sport. 

De rijders van Team GP Elite zijn duidelijk herkenbaar met hun Porsche 911 GT3 Cupauto’s. In een veld vol talent en ervaring meten onze rijders zich met de besten ter wereld. De Porsche Mobil 1 Supercup is een mooi en sterk platform op het hoogste niveau, waarin iedere rijder een eerlijke kans krijgt om de eigen potentie te benutten en de lat steeds weer hoger te leggen. Hieronder vertellen we meer over de klasse en het team. 

Rijdersoverzicht Team GP Elite

Team GP Elite

De intensieve voorbereidingen en samenwerking met alle betrokkenen heeft haar vruchten afgeworpen. Na meerdere podiumplaatsen en een belangrijke 1-2 overwinning op Silverstone wisten Larry en Max in 2020 op Monza ieder hun eigen kampioenschap veilig te stellen. In 2021 wist Larry zijn titel knap te prolongeren en werd daarnaast ook het teamkampioenschap gepakt. Na de tweede plaats in 2022 is het team gemotiveerder dan ooit om de titel terug te veroveren en deze lijn voort te zetten, ook op de lange termijn.

Team GP Elite is trots dat het als team al meerdere jaren in de Supercup het vertrouwen heeft gekregen van zowel rijders, sponsoren én de organisatie om twee auto’s extra in te mogen zetten. Startplekken zijn schaars in de Porsche Mobil 1 Supercup, maar met vijf auto's heeft het team de mogelijkheid gekregen om meer rijders te kunnen laten genieten van het racen in deze klasse. Ook de komende jaren gaan wij opnieuw voor het hoogst haalbare. 

Larry ten Voorde

Volg Team GP Elite in de Supercup

De races van de Porsche Mobil 1 Supercup worden in Nederland live uitgezonden op Ziggo Sport (Kanaal 14). Tijdens het voorprogramma van de Supercup besteden Rob Kamphues en Robert Doornbos veel aandacht aan Team GP Elite en de rijders die via een live verbinding verslag doen vanaf het circuit. De vrije trainingen, kwalificaties en live timing zijn te volgen via de F1 app. 

Kalender Porsche Mobil 1 Supercup 2023

  • Round 1 Imola, Italië 19-21 mei
  • Round 2 Monte Carlo, Monaco 26-28 mei
  • Round 3 Spielberg, Oostenrijk 30 jun - 2 jul
  • Round 4 Silverstone, Verenigd Koninkrijk 7-9 jul
  • Round 5 Hungaroring, Hongarije 21-23 jul
  • Round 6 Spa-Francorchamps, België 28-30 jul
  • Round 7 Zandvoort, Nederland 25-27 aug
  • Round 8 Monza, Italië 1-3 sep

Deelnemen in deze klasse, of wilt u eerst meer informatie?

Neem contact op en vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Word partner van Team GP Elite

Om vlak voor de Formule 1 te mogen starten in de internationale koningsklasse van Porsche op legendarische circuits is voor velen de ultieme droom. Team GP Elite heeft het tot haar missie gemaakt om dit te verwezenlijken voor rijders die daadwerkelijk willen doorstromen richting de professionele autosport. Met vijf auto's in het team is er ruimte voor sponsoren die de Nederlandse autosport een warm hart toedragen. 

De Supercup is populair en een race duurt zo'n 30 minuten. Iedere race is in Nederland live te volgen via Ziggo Sport (open kanaal), en via de F1 TV Pro app (voor abonnees). De uitzendingen op Ziggo Sport trekken intussen 135.000 kijkers. Team GP Elite staat dankzij de goede prestaties in de schijnwerpers en biedt haar partners en sponsoren op deze manier een unieke mogelijkheid om in de autosport de juiste exposure te genereren.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Laat het ons weten via het contactformulier of maak direct een afspraak voor een oriëntatiegesprek met Roderick Röling. 

Partners