Youngtimers

The key is in the details

Als Petrolheads met elkaar over youngtimers praten dan gaat het al snel over auto’s die bijna iedere liefhebber kent. Met name de periode tussen 1980 en 2000 kenmerkte zich door de vele homologatiemodellen, met ieder een eigen karakter. De afdelingen boekhouding en marketing hadden vaak geen enkele zeggenschap. De motorsportafdelingen kregen daarentegen carte blanche om de ultieme auto te bouwen. GP Elite Engineering maakt voor deze unieke auto’s een passend plan om ze terug in originele staat te brengen, of om ze verder te optimaliseren. 

rijdende jongensdroom

  • Beter dan nieuw
  • Ieder detail telt
  • Perfectie op maat
  • Rijdersauto's pur sang

Puur genieten

Passie voor perfectie

Het doeltreffend aanpassen of compleet restaureren dient te allen tijde als doel te hebben om maximaal plezier te beleven aan deze rijdende jongensdromen. Het updaten en upgraden vindt plaats volgens het GP Elite motto: drive to perfection. Hierin gaat de afdeling engineering heel ver als het moet. Denk aan het verstevigen van een chassis om de torsiestijfheid te vergroten.

Dit vormt dan de basis van goed sturende auto waarvan ook het onderstel en eventueel de motor en aandrijflijn volgens de hoogst geldende standaard worden afgeleverd. Door jarenlange ervaring in de autosport en verschillende maatwerkprojecten weten we precies de juiste balans te vinden tussen het versterken van het bijzondere karakter per auto en het verbeteren van diens prestaties. 

Beter dan nieuw

Ieder youngtimerproject, klein en groot, is bij ons puur maatwerk met aandacht voor details. Van volledig origineel en tijdgetrouw, tot aan moderniseringen en modificaties die goed aansluiten bij het gebruik dat de eigenaar voor ogen heeft. Een sportieve rijder heeft specifieke wensen en ons team heeft hierin de ervaring om iedere bijzondere auto te voorzien van the finishing touch. GP Elite Engineering gaat steevast voor het neerzetten van juweeltjes waarbij de uitspraak ‘beter dan nieuw’ geldt en ook altijd het doel is.

projecten

Wij werken samen met de beste partners uit de markt, maar doen vooral veel van de werkzaamheden in eigen beheer zodat we een project van A tot Z op het hoogste niveau kunnen uitvoeren. Onze ervaring leert dat een goede auto begint met een technische inspectie. Ook technische deelprojecten, zoals het reviseren van versnellingsbakken, het monteren, afstellen en uitlijnen van het onderstel -inclusief het uitwegen - kunnen wij uitvoeren voor de ware petrolhead die gaat voor de extra stap. 

Homologatiemodellen

Voor op straat

Vrijwel iedere zelfrespecterende autofabrikant die tussen pakweg 1980-2000 in de autosport actief was leverde een eigen variant binnen het thema homologatiemodel. Het was het hoogtepunt van de analoog rijdende auto en het begin van een digitaliseringsslag. Dit waren straatauto’s die niet- of nauwelijks afweken van de echte race- en rallyauto’s. Juist deze periode was dus smullen geblazen. Met de kennis en expertise van nu biedt GP Elite Engineering eigenaren van dit soort youngtimers de mogelijkheid om iedere auto beter, betrouwbaarder, veiliger en daarmee nóg fijner te maken.

Van limited edition tot replica

Kijk op de door ons gerealiseerde projecten hieronder om te zien wat er zoal mogelijk is. U heeft zelf een homologatiespecial of andere bijzondere youngtimer waarmee u graag sportief rijdt? En u wilt bij deze auto de puntjes op de i laten zetten, of hem volledig restaureren? Of misschien bent u wel op het idee gekomen om een replica te laten bouwen van een historische race- of rallyauto voor op straat, maar dan wel in uw lievelingskleur?

Wij helpen graag om uw droomauto te realiseren. 

Vragen over de mogelijkheden die Engineering u kan bieden?

Neem contact op met de specialisten hieronder, of gebruik het aanvraagformulier om aan te geven om welke auto het gaat en welk doel u voor ogen heeft.

Aanvraagformulier