Team GP Elite - Porsche Carrera Cup Deutschland

Porsche Carrera Cup Duitsland

Over de raceklasse

De Porsche Carrera Cup Duitsland is één van de langst bestaande Porsche Cup-klassen ter wereld. Gedurende de ruim 30 jaar dat deze klasse bestaat heeft het nooit aan aantrekkingskracht ingeboet. Ooit begonnen als het verlengstuk van de vroegere Porsche Club Sport evenementen evolueerde het tot een kampioenschap dat geldt als grondlegger van de Porsche Mobil 1 Supercup en de Carrera Cup in andere landen. Vandaag de dag is het een perfect platform voor talentvolle coureurs met serieuze ambities en rijders die via GP Elite de volledige Autosportladder doorlopen.  

De raceweekenden van de Porsche Carrera Cup Duitsland zijn grote publieksevenementen en niet beperkt tot Duitsland. Er worden sprintraces gereden op het scherpst van de snede. Ieder foutje kost vrijwel altijd enkele plaatsen. Goede prestaties vallen op en binnen het team van GP Elite heerst een topsportmentaliteit die past binnen de competitie in deze klasse.

Voor toeschouwers is het ook genieten, want close racing is gegarandeerd. In een zeer competitief startveld, met aan elkaar gewaagde coureurs, zijn er twee klassen. De Pro rijders en Pro-Am rijders maken het mogelijk om twee stromeningen binnen de autosport een kans te bieden om zich te meten met de besten. Het is een ideaal concept voor racetalent om in te stromen vanuit de kartsport. Zeer competitief ingestelde Gentlemen rijders voelen zich evenzeer op hun plek. 

In de Porsche Carrera Cup Duitsland wordt gereden met de Porsche 992 GT3 Cup, die rijders via GP Elite kunnen aanschaffen en laten onderhouden. Deze legendarische Porsche 911 kent geen gelijke en is de succesvolste en meest gebouwde racewagen ter wereld. Met laag gewicht van 1260 kg en 510 pk is de Cup-versie een ware beproeving om mee te rijden. Ook zitten er geen hulpsystemen zoals ABS of tractie controle op de auto, het is puur racen. 

Kalender Porsche Carrera Cup Duitsland 2024

 • Race 1-2 Imola, Italië 19-21 apr
 • Race 3-4 Oschersleben, Duitsland 26-28 apr
 • Race 5-6 Zandvoort, Nederland 7-9 jun
 • Race 7-8 Hungaroring, Hongarije 21-23 jun
 • Race 9-10 Nürburgring, Duitsland 16-18 aug
 • Race 11-12 Sachsenring, Duitsland 6-8 sep
 • Race 13-14 Red Bull Ring, Oostenrijk 27-29 sep
 • Race 15-16 Hockenheimring, Duitsland 18-20 okt

Samenspel

Gedurende het weekend in de Porsche Carrera Cup Deutschland worden de rijders van Team GP Elite bijgestaan door ervaren engineers, data- en video analisten en rijderscoaches. Data en rondetijden worden geanalyseerd en vergeleken. Door dit mooie samenspel achter de schermen worden de juiste settings gevonden.

Het team van monteurs zorgt ervoor dat de auto optimaal functioneert onder alle omstandigheden. Tussen de wedstrijden door krijgt een rijder coaching aan de hand van data. Binnen Team GP Elite heerst een topsportmentaliteit en dat is in combinatie met de familiare sfeer binnen Team GP Elite een prettige omgeving voor iedere rijder om zich verder te ontwikkelen.

Porsche Carrera Cup Duitsland met GP Elite

 • Klasse met enorme aantrekkingskracht
 • Close racing met GT3 Cup
 • Volledig ontzorgd
 • Voor rijders met een topsportmentaliteit
 • GP Elite runt winnende Cup-auto's
 • Competitief startveld

Deelnemen in deze klasse, of wilt u eerst meer informatie?

Neem contact op en vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Word partner van Team GP Elite

Als een van de langst bestaande Porsche Cup-klassen ter wereld beperkt de Porsche Carrera Cup Duitsland zich niet enkel tot races in Duitsland. Samen met grote internationale publieksevenementen zoals de FIA WEC, ADAC GT Masters en de DTM reist deze klasse door Europa. Elke ronde bestaat hierbij uit een vrije training, een kwalificatie en twee sprintraces. 

Met zes auto's in het team is er ruimte voor sponsoren die de Nederlandse autosport een warm hart toedragen. Dit jaar zijn de races in deze klasse live te volgen via Ziggo Sport. Als 2021 en 2023 kampioen onder de rijders en teams staat Team GP Elite in de schijnwerpers en biedt zij haar partners en sponsoren een unieke mogelijkheid om in de autosport de juiste exposure te genereren.

Is uw interesse gewekt en wilt u meer informatie? Laat het ons weten via het contactformulier of maak direct een afspraak voor een oriëntatiegesprek met Roderick Röling. 

Partners